BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar válogatott legnagyobb riválisa az utolsó pillanatig vár a kerethirdetéssel

Pénteken játssza utolsó felkészülési mérkőzését a német válogatott Görögország ellen. A meccs végéig Julian Nagelsmann nem hirdeti ki az Európa-bajnokságra készülő keretet.

Közvetlenül a péntek esti, görögök elleni utolsó felkészülési mérkőzés után jelöli ki 26-os keretét a jövő héten rajtoló Európa-bajnokságra Julian Nagelsmann, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

National team in Herzogenaurach - Training
A magyar válogatott legnagyobb riválisa az utolsó pillanatig vár a kerethirdetéssel / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

A csapatoknak pénteken éjfélig van lehetőségük véglegesíteni a keretüket.

A fejünkben megvan a kezdő tizenegy, de a mérkőzésen és az edzésen nyújtott teljesítménynek összhangban kell lennie

– mondta Nagelsmann a csütörtöki sajtótájékoztatóján. „Összességében már kialakult a keret, de nem fogom idő előtt bejelenteni, és nem is beszélek az érintettekkel, mert a legrosszabb esetben pénteken valaki megsérül, és attól a játékostól ezért kell elbúcsúzni.”

Három óra maradt a felkészülésre – mindjárt itt a foci-Eb

Mindössze két felkészülési mérkőzésen játszik a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnokság előtt, úgyhogy kétszer másfél óra maradt az utolsó simítások elvégzésére. Az olasz Marco Rossi edzette csapatunk ma este Dublinban a házigazda Írország ellen játszik, aztán a hét végén jön a főpróba Debrecenben. Egyre közelebb tehát a foci-Eb.

Az Eb-házigazda pénteken 20.45-kor fogadja Mönchengladbachban a görögöket.

A németek jövő pénteken nyitják az Eb-t Skócia ellen Münchenben, majd június 19-én Stuttgartban a magyarokkal, 23-án pedig Frankfurtban a svájciakkal találkoznak a csoportkörben.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.