BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így fogadták a szurkolók Szoboszlait és a magyar válogatottat Németországban

Leszállt a magyar válogatott repülőgépe Németországban, ezzel hivatalosan is megkezdődött nemzeti tizenegyünk menetelése a 2024-es Európa-bajnokságon. Szoboszlai Dominikot és társait sok magyar drukker fogadta a repülőtéren, hogy biztassák a válogatottat. Sokan autogramokkal és közös képekkel lettek gazdagabbak.

A magyar válogatott és Szoboszlai Dominik kedd reggel megérkezett Németországba. A repülőtéren már várták a csapatot a rajongók, akik értékes relikviákkal, fényképekkel és autogramokkal lettek gazdagabbak – számolt be a Mandiner.

Szoboszlai
Így fogadták a szurkolók Szoboszlait és a magyar válogatottat Németországban / Fotó: Illyés Tibor / MTI

A magyar válogatott júniusban két felkészülési meccset játszott az Európa-bajnokság előtt. Meglepetésre Írországtól vereséget szenvedtek a fiaink, majd Debrecenben legyőzték Izraelt.

Nemzeti tizenegyünk szombaton kezdi meg a menetelést a 2024-es németországi Európa-bajnokságon Svájc ellen. A papírforma ugyan svájci győzelmet vetít előre, de a tényleges forma alapján egy rendkívül kiegyenlített meccsre lehet számítani. A svájci gárda 26 fős keretének az értékét 281,5 millió euróra becsülte a Transfermarkt, szemben a magyar válogatott 165,45 millió eurós értékével. Ennek ellenére a mérkőzés legérétkesebb játékosa a 75 millió euróra tartott Szoboszlai Dominik lesz.

Foci-Eb 2024: legalább 600 millió euró hiányzik Németországból

Napokon belül kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság Németországban, amelyről rengeteg világklasszis játékos fog hiányozni. A válogatott keretek olyan nagy neveket nélkülöznek, mint a Real Madrid belga kapusa, Thibaut Courtois vagy a Manchester City angol sztárja, Jack Grealish. A kihagyott klasszisok összértéke legalább 600 millió euró.

A csoportkörben ezt követően június 19-én a legnagyobb rivális és házigazda Németországgal csaphat össze Marco Rossi alakulata, végül pedig Skóciától kell majd elhódítani a 3 pontot. A csoport egyértelmű favoritja a Nationalelf, a keretük az egyik legértékesebb az egész Eb mezőnyében 851 millió euróval. Érdekesség, hogy a skót válogatottat euróban kifejezve magasabb polcra teszik, mint a magyart, hiszen a keretüket 207,4 millió euróra tartják, viszont a formát tekintve egyértelműen ők a négyes leggyengébb láncszeme.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.