BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megrendítette a futballtársadalmat Varga Barnabás horrorsérülése

A magyar válogatott csatára sokáig eszméletlenül feküdt a gyepen, miután két skót játékossal ütközött a Skócia–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés 69. percében. Az MLSZ megerősítette: Varga Barnabás arcában több csont is eltört és agyrázkódást is szenvedett. Nagy valószínűséggel műtét vár rá, az éjszakát a stuttgarti kórházban töltötte, az Eb-je pedig véget ért. A szörnyű sérülés bejárta a világsajtót.

Ahogy arról a Világgazdaság is beszámolt, a Skócia–Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki csoportmérkőzés 69. percében szörnyű jelenetek játszódtak le, amikor Varga Barnabás előbb összeütközött két skót játékossal, majd mozdulatlanul terült el a gyepen. Az odaszaladó csapattársak közül néhányan stabil oldalfekvésbe helyezték a Ferencváros csatárát, amíg megérkezett az orvosi stáb, de látszott, hogy nagy a baj, ezért többen azonnal jelezték, mentőre lesz szükség. A helyi egészségügyi személyzet ugyanakkor csak nagy nehezen, a magyar játékosok segítségével érkezett meg Vargához, akit lepellel eltakarva, hosszú percekig ápoltak. Végül hordágyon, nyakmerevítőben hagyta el a pályát. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) később megerősítette: Varga Barnabás arcában több csont is eltört az ütközés eredményeként, továbbá agyrázkódást is szenvedett. Nagy valószínűséggel műtét vár rá, az éjszakát pedig a stuttgarti kórházban töltötte. Az Eb-je véget ért. 

Varga Barnabás
Az ütközés pillanata: Varga Barnabás arcában több csont eltörött / Fotó: AFP

„Nem kívánom senkinek az érzést. Az elsők között voltam, aki odaért, nagyon rossz volt látni, szinte beleégett a retinámba a látvány. Nem értem a protokollt, az egész kispadunk szinte betolta a mentősöket és a hordágyat, mert a mentősök nem siettek eléggé. De ilyen esetben nem hiszem, hogy bármit is számít a protokoll” – mondta Varga sérülésével kapcsolatban a csapatkapitány, Szoboszlai Dominik.

Euro 2024: Scotland - Hungary
Szoboszlai Dominik szerint a mentősök nem siettek eléggé Varga sérülését követően / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Az eset megrázta a futballtársadalmat: az Egyesült Királyságban az összes vezető sportportál közösségi oldalán fejezte ki jókívánságait a magyar válogatott csatárának, és így tettek a különböző sportági szövetségek is. Még a francia válogatott csapatkapitánya, Antoine Griezmann is Varga Barnabásnak üzent.

 

Varga Barnabás horrorsérülése: újabb hírek érkeztek a válogatott csatárról

Varga Barnabásnak agyrázkódása volt a skótok ellen, az eszméletét is elvesztette. A Ferencváros csapatorvosa megerősítette: a mentőhöz érve már visszatért a csatár tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Dr. Pánics Gergely elmondta, Varga többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.