BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Döntöttek: távozik a klubjától a magyar labdarúgó-válogatott legjobbja

A jelek szerint mindkét fél egyetértett ebben, tehát a játékos és a klub is. A döntést egyelőre nem erősítették meg.

Lezárt ügy, hogy távozik a klubjából Sallai Roland – írja a német sajtó.

válogatott

futball labdarúgás

Szoboszlai Dominik
Bejlentették: Sallai Roland (balra) távozik a klubjától / Fotó: AFP

Sallai Roland hat év után távozik az SC Freiburgtól, a jelek szerint mindkét fél egyetértett a döntéssel. A Sport Bild arról írt, hogy az elmúlt években többször is felröppentek az átigazolási pletykák Sallai Roland körül, amelyek hol több, hol kevesebb konkrétumot tartalmaztak. Azonban eddig ezekből semmi nem igazolódott be, Sallai hűséges maradt az SC Freiburghoz .

Csakhogy ezen a nyáron végül mégis eljön az ideje, hogy elváljanak az útjaik. A lap szerint közös erről döntés született. Sallai Roland szerződése 2025-ben futna ki, vagyis ha német együttes pénzt szeretne látni a foci Eb legjobb magyar teljesítményét nyújtó játékos után, akkor észszerű, hogy most adják eladósorba. Ellenkező esetben benne van a pakliban, hogy a magyar labdarúgó később ingyen váltana.

A Freiburgnak ráadásul kell a pénz, mert már 

  • Patrick Osterhage
  • és Eren Dinkci

érkezését is bejelentették, akik együttesnek 10 millió euróba kerülnek. Sallai piaci értékét a Transfermarkt szerint 15 millió euró. Már csak az a kérdés, hol folytatja.

A hírek szerint az olasz Bologna FC mellett spanyol klubok is érdeklődnek, Sallai álma azonban az angol bajnokág, a Premier League lenne. A sajtó mindenesetre nem számít arra, hogy Sallainak különösebb nehézséget okozna a váltás és kiemelik, hogy a magyar válogatott játékos az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményével felhívta magára a figyelmet, amelyen többször is Magyarország legjobbja volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.