BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Határellenőrzést rendelt el a német belügyminiszter a francia határon

Az olimpia idejére fokozzák a készültséget Németországban. Ennek érdekében a belügyminiszter határellenőrzést rendelt el a francia–német határon. Az intézkedést szeptember 30-ig fenntartják.

Nancy Faeser német belügyminiszter csütörtökön július 20-tól kezdőden szeptember 30-ig ideiglenes határellenőrzést rendelt el a párizsi olimpia idejére a francia–német határon, valamint a Franciaországba irányuló légiforgalmat illetően – közölte a berlini tárca egyik szóvivője.

firo : 13.07.2024 Handball Women, Women, International, National Team Germany, International Match, Friendly Match, Germany - Brazil
határellenőrzés
Határellenőrzés lesz a francia–német határon az olimpia alatt / Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Mint mondta, az ideiglenes határellenőrzésekről értesítették Brüsszelt is.

„A legmagasabb fokú biztonságról akarunk gondoskodni szoros együttműködésben a francia hatóságokkal” – hangzott el a rendelkezéshez fűzött indoklásban. A német lépés kiegészítésként szolgál a francia biztonsági intézkedésekhez, és célja a határokon keresztül tevékenykedő lehetséges bűnelkövetők, illetve fenyegetések kiszűrése.

A belügyminisztérium hangsúlyozta, hogy határellenőrzéseket nem átfogó jelleggel, hanem „helyzettől és kockázati tényezőktől függően, lehetőleg célzottan” akarják megvalósítani, a lehető legkevésbé hátráltatva a határrégiók lakóit, a határon át ingázókat, valamint a gazdasági és kereskedelmi tevékenységet.

Jelenleg a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság miatt van érvényben ideiglenes határellenőrzés az ország határain.

Biometrikus azonosítás: szigorúbb határellenőrzés jön az EU-ban

Az Európai Unió elnapolta a külföldiek szigorúbb beutazási ellenőrzését. A biometrikus azonosítást október helyett novembertől követelik meg az EU határának átlépésekor.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.