BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizs 2024: itt van a magyar sportolók hétfői menetrendje

Sok versenyszámban szerepelnek magyar sportolók az olimpián hétfőn. Ezeknek a sportoknak kell szentelni ma a figyelmünket.

Öt sportágban is pályára lépnek magyar sportolók hétfőn az olimpián. A kézilabdára, a díjugratásra, az ökölvívásra, az úszásra és a vívásra kell figyelnünk a hét első napján.

Paris Olympics / Fencing
Párizsi olimpia
Ezekben a versenyszámokban szerepelnek magyar olimpikonok hétfőn Párizsban / Fotó: AFP
  • A versailles-i kastélynál Kaizinger Balázs díjugratásban mérettetik meg. A lovassport délelőtt 11:00-tól lesz látható.
  • A Paris La Défense Arénában a vizes sportok közül az úszásnak szentelhetjük a figyelmünket 11:00-tól. A női 400 méter vegyes és a férfi 800 méter gyorsúszás számok előfutamait rendezik meg. A női számban Jackl Vivien, a férfiaknál pedig Sárkány Zalán ugrik majd a medencébe. Ha Vivien jól szerepel, akkor 20:30-kor a női 400 méter vegyes döntőjében is szerepelhet.
  • Az észak-párizsi arénában rendezik az ökölvívó számot. Kovács Richárd az ausztrál Harry Garside ellen léphet a szorítóba a férfi 63,5 kilogrammos súlycsoport nyolcaddöntőjében. Richárdnak 12:20-tól szurkolhatunk.
  • A Nagy Palotában rendezik hétfőn a vívó számokat is. 9:00-tól Márton Anna női kardban lépett a pástra és jutott tovább. 11:15-től Szűcs Luca és Pusztai Liza szerepelhet a női kard 32-es táblán. Dósa Dániel 13:05-kor kap lehetőséget férfi tőr számban.
  • A párizsi Vízes Központban a női vízilabda csoportmérkőzéseire kerül sor. A magyar női válogatott az A csoportban Kanadával mérkőzik meg 20:05-től.
  • A dél-párizsi 6-os arénában a férfi kézilabda B csoportjában szereplő magyar válogatott mérkőzik meg Argentínával. A meccset 21:00-kor rendezik.

Párizs 2024: Elnézést kért a kereszténygyalázás miatt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság

A bibliai jelenetet, amelyben úgynevezett drag queen szereplők és egy meztelen énekes is szerepelt, erős kritikát kapott a politikusoktól és a katolikus egyház tagjaitól egyaránt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.