BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Párizs 2024: hihetetlen dolog történt az olimpián, Messi is megszólalt – videó

Nem indult jól a párizsi olimpia: két órára félbeszakadt az Argentína–Marokkó labdarúgó-mérkőzés a pályára berohanó marokkói szurkolók miatt, majd a kényszerszünet után a VAR segítségével a játékvezető érvénytelenítette az argentinok gólját, így 2-1-re utóbbi győzött. A történtek mellett a dél-amerikaiak világklasszis játékosa, Lionel Messi sem ment el szó nélkül.

Az egyik nagy esélyes, az argentin válogatott meglepetésre kikapott Marokkótól szerdán a párizsi olimpia férfi labdarúgótornájának nyitányán. Az afrikaiaknál Szofiane Rahimi duplázott, a dél-amerikaiaknak pedig sokáig csak a szépítésre futotta erejükből, majd úgy tűnt, hogy a 15 percesre (!) tervezett hosszabbítás után, a 106. percben Cristian Medina közeli fejesével végül egyenlítettek. 

Párizs 2024, Argentína, Lionel Messi
Párizs 2024: botrányba fulladt az Argentína–Marokkó férfi labdarúgó mérkőzés az olimpián / Fotó: AFP

 

Párizs, 2024: két órán keresztül örültek az egyenlítő góljuknak az argentinok

A mérkőzés ugyanakkor – mint az mintegy két órával később kiderült – hivatalosan ekkor még nem ért véget, hanem csak félbeszakított a pályára berohanó nézők miatt. 

  • A St. Étienne-i stadiont emiatt kiürítették, 
  • a csapatok rövid bemelegítés után 120 perc elteltével visszatértek a pályára. 

A játékvezető ekkor les miatt, videobíró segítségével érvénytelenítette az argentin egyenlítő gólt, majd további három percig zajlott a meccs, ami már nem hozott változást, így végül a marokkóiak győztek.

„Ennél nagyobb cirkuszt életemben nem láttam” – nyilatkozta a lefújás után az argentinok szövetségi kapitánya, Javier Mascherano.

Lionel Messi, Argentína nyolcszoros aranylabdás futballistája sem hagyta szó nélkül a történteket: „Hihetetlen” – írta Instagram-történetében a világbajnok klasszis.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.