BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az Olaszországba utazóknak nem elég beoltva lenniük

Csak negatív PCR-teszttel vagy megfelelő antigénteszttel lehet beutazni az országba, az oltások által nyújtott védettség egyelőre nem elég.

Kizárólag negatív PCR-teszttel vagy megfelelő antigénteszttel lehet Olaszországba utazni július 30-ig – írja az EgészségKalauz.

Magyarországról és Európai Uniós tagállamokból a beutazás lehetséges, ám a hatályos olasz egészségügyi miniszteri rendelet speciális szabályokat állapít meg.

Fotó: Shutterstock

Az EGT tagállamokból (ideértve Magyarországot) Olaszországba utazó személy – függetlenül a védettségi igazolvány meglététől – az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményének bemutatására köteles, melynek hiányában 10 napos járványügyi megfigyelés és karantén várja. Ez alól csak a két éven aluli gyermekek mentesülnek.

Kétséges, hogy lesz-e júniusra uniós oltási igazolvány

Azok az országok, amelyek rá vannak szorulva a turistákra, várhatóan mindenkit beengednek majd és bármilyen oltást elfogadnak.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.