BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Majtényi lemondás

Civil a pályán

Ritka pillanatnak lehettünk szemtanúi újkori demokráciánkban múlt csütörtökön: Majtényi László lemondott az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) elnöki posztjáról, tiltakozásul a kereskedelmi rádiófrekvenciák pályázatának eredménye ellen.
2009.11.02., hétfő 05:00

Ritka pillanat, mert Magyarországon nem szokás csak úgy otthagyni egy jól fizető állást. Az ORTT többi tagja nem is ezt tette, ők inkább – pártérdekeket kiszolgálva – asszisztáltak a valódi verseny megcsúfolásához.

Félreértés ne essék, a testület döntése egyáltalán nem meglepő, a vesztesek pedig maguk sem ma született bárányok. A cinikus, sőt gúnyos politikai reakciók mégis felháborítják a jó érzésű embert.

Az MSZP és a Fidesz nem lát okot további vizsgálódásra, mondván: az ORTT független intézmény. Szalai Annamária fideszes testületi tag viszont „kívülálló értelmiségiként” jellemezte a távozó Majtényit. Csakhogy ezzel inkább önmagáról mondott kritikát, egyben pedig leleplezte a két párt színlelt távolságtartását is.
Ami elvezet a következő dilemmához. Érdemes-e egyáltalán egy tisztességes civilnek jobbító szándékkal a politika mocsarába merülni? Megvetés, sajnálkozás vagy épp elismerés jár-e neki ezért?

Lendvai Ildikó MSZP-elnök azt kérdezte a választmány pénteki, jubileumi ülésén: „Miként kell úgy politizálni, hogy ne csak magukkal, hanem az országgal, a választókkal is foglalkozzanak?” Nos, például úgy, ahogy Majtényi tette. Eddig bírta.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.