BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
adótervek

Nincs az a válságadó, amely elegendő lenne a sok éhes szájnak

Egyre több részlet válik ismertté a kormány gazdasági elképzeléseiről. Ma kerülnek a parlament elé az adótörvények a válságadóval egyetemben, és már keveset kell várni ahhoz, hogy a költségvetés sarokszámait is megismerjük.
2010.10.18., hétfő 05:00

 Az szja-tervek nagyjából megfelelnek a várakozásoknak, a különadók kivetését  is megjósolták, legfeljebb a mértékük keltett sok érintettnél felhördülést. Míg a multik megsarcolása zene sok magyar fülének, jóval vegyesebb a fogadtatása a magán-nyugdíjpénztári pénzek tervezett átcsatornázásának.

Az adótörvényekről bővebben itt olvashat!

Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi kormánymegbízott feladata lesz tárgyalni az érintettekkel akkor, amikor talán még a kormánynak sincsenek kiforrott elképzelései arról, hogyan alakítsa át a nyugdíjrendszert. Válságban vannak a pénztárak, ott nincs biztonságban a pénzünk – mondja Selmeczi. A kasszák tehát kevés jóra számíthatnak. Válságot persze gerjeszteni is lehet, pláne, hogy a pénztáraknak egyelőre fogalmuk sincs, miből finanszírozzák jövőre a működésüket.

A szocialista ellenzék – lopást emlegetve – elsősorban a nyugdíjaffért felhasználva keres fogást a kormányon, de, mint a szombati válaszmányi ülés is mutatja, még a saját sorait sem tudja rendezni. Jelen állapotában aligha képes ártani a kormánynak, amely az első sebeket feltehetően nem tőle, hanem a saját táborából kapja majd a költségvetési pénzek leosztásakor: nincs az a válságadó, amely elegendő lenne a sok éhes száj betöméséhez.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.