BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
szerencsejáték

A szerencse fia

2015.12.30., szerda 05:00

Tudósítás a 2016. november 16-i Világgazdaságból:
Óriási sikerrel zárult a Szerencsejáték Nyrt. részvényeinek kibocsátása. A kisbefektetők pillanatok alatt elkapkodták az állam által nekik felajánlott 22,5 millió darab részvényt, miután a társaság cash-flow-ja és kilátásai ismeretében kedvezőnek találták a száz forint névértékű részvények 1000 forintos jegyzési árát. „A mostani akció visszaigazolja, mennyire helyes volt, hogy a jegybank az osztrák tulajdonosok kivásárlásával a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) többségi részvényesévé vált, azzal ugyanis láthatóan erősítette a hazai tőkepiac iránti bizalmat” – közölte doorstep sajtótájékoztatóján Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke, a BÉT elnöke.

Üzleti titokra hivatkozva nem kívánta kommentálni lapunk azon értesülését, miszerint a szakmai befektetőknek félretett maradék 25 százalék teljes egészében a milliárdos kaszinótulajdonoshoz, Andrew G. Vajnához vándorol. Így várni kell a részvények tőzsdei bevezetéséig, amit követően a Szerencsejáték Nyrt. köteles lesz közölni 5 százalék feletti tulajdonosainak kilétét.

Addigra az is kiderülhet, igaz-e az a sajtóinformáció, hogy Vajna a kisbefektetőkénél magasabb részvényenkénti, összességében 9 milliárd forintra rúgó vételárat egy állami tulajdonú banktól felvett hitelből teremtette-e elő. Az ellenzéki pártok nyomásának engedve ugyanis a kormány végre benyújtotta azt a törvénymódosítást, amely szűkítené a banktitkot az állami tulajdonú hitelintézeteknél.

Milyen év lehet 2016? Ezt a kérdést tettük fel kollégáinknak az év végén. Itt olvashatja, mit várnak a Világgazdaság munkatársai az új évtől.

A szerző további cikkei

Vélemény cikkek

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.