BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyre nagyobb a munkanélküliség - 79 ezer állás szűnt meg az USA-ban

Nő a munkanélküliség az Egyesült Államokban, ahol egy hónap alatt 79 ezer állás szűnt meg.

A vártnál sokkal több, 79 ezer állás szűnt meg a múlt hónapban az amerikai magánvállalatoknál, közölte a helyzetet rendszeresen felmérő Automatic Data Processing (ADP) szervezet és a Macroeconomic Advisers tanácsadó cég szerdán. Májusban szerintük 25 ezres létszámnövekedés volt még ugyanitt, míg az amerikai kormányzati apparátusban 17 ezres volt a növekedés.

A teljes mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatás múlt havi alakulásáról az amerikai kormányzat a héten adja ki adatát, becslések szerint 55 ezer fős csökkenésről számol majd be. Májusig bezárólag rendre csökkenést mértek, minek következtében a munkanélküliségi ráta májusban 5,5 százalékra ugrott az Egyesült Államokban. Egy intézeti felmérés szerint a múlt hónapban több mint 81,7 ezer állás megszűnését jelentették be az országban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.