BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elfogadhatatlan Gyurcsányék javaslata - Patthelyzet alakulhat ki

A szakmai szervezetek szerint a jövedékiadó-visszatérítés elmaradásának kiváltására kell fordítani azt a 4,5 milliárd forintot, amelyet a fuvarozók és a kormány a júniusi megállapodásban irányoztak elő a versenyképesség javításának direkt eszközeként a jövő évre – szögezte le Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzetközi Fuvarozó Ipartestülete – NiT Hungary ügyvezető főtitkára. Nem tartják elfogadhatónak a kormány javaslatát, hogy a pénzt a jármű-megújítási programra fordítsák.



Ez nem felel meg a versenyképesség-javítás céljának. Ezért javasolják, a támogatást az iparűzési adóból – a gépjárműadó-visszatérítés technikájának megfelelően, a Magyar Államkincstártól – lehessen visszaigényelni. Ezt a kormányzati oldal nem fogadja el, mondván: bármilyen további adótörvény-módosítás ellenkezne a magyar gazdaságpolitika céljaival, és rendszeridegen lenne.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.