BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ismét visszaesett az építőipar

Az építőipari termelés volumene 2008 júniusában kiigazítatlan adatok alapján 8,1%-kal, munkanaptényezővel kiigazítva 9%-kal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban - közölte a KSH

Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva a termelés 5,4%-kal volt kisebb az előző havinál. Az év első hat hónapjában a termelés 10,7%-kal maradt el a 2007. azonos időszakitól. Az építőipar termelői árai 2008 II. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 5,8%-kal emelkedtek.

A termelés júniusi visszaesése mindegyik építményfőcsoportnál megfigyelhető volt. Az épületek építésének volumene 9,2%-kal, az egyéb építmények építéséé 6,6%-kal csökkent 2007 júniusához mérten.A termelés visszaesése mindkét építménycsoportban a legnagyobb szervezetek körében volt jelentős. Azépítőipari termelés első hat havi 10,7%-os mérséklődésén belül az épületek építése 10,9%-kal, az egyéb építményeké 10,3%-kal lett alacsonyabb. Szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva júniusban az épületek építése 5,3%-kal, az egyéb építményeké 0,7%-kal maradt el a májusitól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.