BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb kormányzati hazugsággal állunk szemben - Varga szerint nincs áttörés

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc újra átverte az országot, mert a kormány által benyújtott adótörvények nem csökkentik érdemben az adóterheket, így jövőre még nehezebb lesz a családoknak - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján - idézi a távirati irodát a Híradó.

 Újabb kormányzati hazugsággal állunk szemben - jelentette ki a Fidesz gazdasági kabinetvezetője, aki szerint a nagyarányú adócsökkentés helyett az adótörvények nem tartalmaznak olyan áttörést, amely tartósan magasabb növekedési pályára állítaná a magyar gazdaságot. Az Orbán-kormány egykori pénzügyminisztere szerint az adótörvények nemcsak a gazdasági növekedésben, de a munkanélküliségben sem hoznak érdemi változást, sőt szerinte paradox módon - a jövedéki adó 10 százalékos növelésével - még a feketegazdaságot is erősíthetik.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök heteken, hónapokon keresztül beszélt 1000 milliárd forintos adócsökkentési mozgástérről, a Megegyezés című "eposzában" már csak 300 milliárdos adócsökkentésről írt, "most pedig kiderült, hogy ebből egy szó sem igaz, az adótörvények nem csökkentik érdemben az emberek terheit".

A fideszes képviselő szerint ha az inflációt, az energiaárak és az élelmiszerárak növekedését is figyelembe vesszük, akkor 2009 nehezebb év lesz a családok számára, mint az idei.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.