BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Börgönd Ferihegy kihívója?

Szindikált hitel felvételét szervezi a régi börgöndi repülőtér helyére tervezett, körülbelül 20-25 milliárd forintba kerülő új légikikötő és logisztikai bázis (Alba Airport) megépítésére a beruházó Biggeorge’s-NV Zrt. A cég reméli, hogy pár hónapon belül sikerül megállapodni a bankokkal, de forrásként saját tőkét is felhasználnak – tudtuk meg Stalmayer Róberttől.

Az Alba Airport Kft. igazgatója elmondta: előzetesen máris sokan támogatják a projektet, hiszen a legfeljebb 90–120 percnyi autózásra lévő vonzáskörzetben nyilván sokaknak érdeke, hogy megépüljön a repülőtér. Még osztrák, horvát és romániai körzetekből is érkezhetnek vendégek. Kulcskérdés, hogy az utasokat terhelő összes, repülőjegyen kívüli költség megmaradjon olyan olcsónak, mint amilyennek ígéri a cég. Az igazgató szerint a Ferihegyhez képest 40-50 százalékkal alacsonyabb lesz ez az összeg.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.