BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyarországi munkanélkülieket Romániába közvetítenek ki

Magyar állampolgárok vállalnának munkát Romániában, a növekvő magyarországi munkanélküliség miatt - írja a kolozsvári Krónika napilap internetes oldalán.

A romániai Szatmár megyei Munkaügyi Hivatal vezetője, Doina Iura nyilatkozata szerint, nemrég a magyar munkaerő-elosztó központ fordult hozzájuk azzal a kéréssel, hogy keressenek megoldást magyar állampolgárok romániai alkalmazására.

Az igazgató tájékoztatása szerint december elsején tárgyalnak a magyar munkaügyi hatóságokkal, ahol részleteiben megbeszélik, milyen területen tudnak munkalehetőséget biztosítani a Magyarország keleti régiójában állás nélkül maradtaknak. Iura elmondta, hogy a magyar határ közelében fekvő Szatmárnémetiben (Satu Mare) a munkanélküliség aránya alig 2,2 százalék.

Az intézményvezető hangsúlyozta: üres álláshely betöltésére akkor alkalmazhatnak külföldi állampolgárt, ha a helybeliek között senki sem felel meg a munkaköri követelményeknek. Szatmárnémetiben a mostani időszakban 19 cég összesen 651 alkalmazottját bocsátja el, mindezek ellenére 502 állást nem tudnak betölteni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.