BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Viszlát, Maastricht? Sarkozy és Merkel már 3 százalék feletti hiánnyal számol

Nicolas Sarkozy francia elnök és Angela Merkel kancellár egy közös újságcikkben már arra utal: előfordulhat, hogy az euró-zóna országaiban a hiány meghaladja a maastrichti követelményekben meghatározott 3 százalékot.

A francia és német csúcsvezetők sürgős lépést várnak az unió tagországaitól a válság csökkentésére. Sarkozy és Merkel egy újságcikkben biztosan állították: az euró-zóna országai közül néhányban az államháztartási hiány mértéke meghaladja majd a maastrichti követelményekben meghatározott három százalékot – jelenti az AP.

"Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy országaink elkerüljék a gazdasági válságspirált. Felkérjük a pénzintézeteket, hogy a lehető legjobban használják ki a számukra biztosított forrásokat a hitelpiac támogatására" – olvasható Merkel és Sarkozy nyilatkozata a Le Figaro és a Frankfurter Allgemeine Zeitung hasábjain.

Az Európai Unió illetékesei a tervek szerint ma hirdetik meg a szövetség egészére vonatkozó, két éves, 130 milliárd euróra rugó gazdaságélénkítő csomagot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.