BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Globális népvándorlás

Mind jobban igyekeznek összehangolni munkaerő- és bevándorlási politikájukat a kibocsátó és fogadó országok az IOM nemzetközi migrációs szervezet friss jelentése szerint. Világszerte 200 millió felett van a bevándorlók száma, és az előrejelzések alapján a jövőben a népmozgás tovább élénkülhet. Európa számára nagy jelentőségű a migráció kérdése, mivel az öreg kontinens országaiban – szemben Ázsia 25,3 milliósra becsült állományával – már most több mint 70 millió külföldi él.

 Ráadásul a jelentés szerint Afrikában 2005–50 között megháromszorozódhat a munkaerő-állomány, ugyanakkor a fejlett országoknak – a bevándorlás nélkül – több mint húszszázalékos csökkenésre kell felkészülniük. A migrációs probléma kapcsán tegnap tett közzé több, a menekültügyi rendszer hatékonyságának növeléséről szóló javaslatot az Európai Bizottság.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.