BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Íme az újabb csomag! 20 milliárd euró célzott támogatást jelent be Sarkozy

Nicolas Sarkozy francia elnök újabb masszív gazdasági mentőcsomagot készül bejelenteni: újabb 20 milliárd euróval ezúttal kifejezetten az autó- és ingatlanipart támogatná, valamint a lakossági fogyasztást ösztönözné.

Ugyan Franciaország statisztikailag még nincsen recesszióban, a gazdasági mutatói már most nagyon halvány képet mutatnak; a munkanélküliség jövőre várhatóan átlépi a 8 százalékos határt - írja a BBC. A gazdasági visszaesésben kiemelten érintett a Peugeot és a Renault - Sarkozy az utóbbi autógyár otthonában, Douaiban készül bejelenteni mostani csomagját.

A tervek között szerepel egy 1000 eurós bónusz mindazoknak, akik régi autójukat lecserélik egy új, kisebb és kevésbé környezetszennyező modellre. A gyártók különtámogatásra számíthatnak elektromos és környezetbarát technológiák bevezetésére.

Franciaországban korábban már több mentőintézkedést is bejelentettek, többek között egy 22 milliárd eurós KKV-csomagot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.