BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány az Öböl mentén - Mit nyerhetünk az úttól?

Az ománi partner vetette fel az olajért, gázért élelmiszert program esetleges beindítását – tudtuk meg Garamhegyi Ábeltől, a gazdasági tárca külgazdaságért felelős szakállamtitkárától, aki tagja annak a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által vezetett delegációnak, amely tegnap fejezte be ománi, s kezdte meg katari látogatását.

Az omániak nemcsak energiahordozókat szállítanának, de befektetéseket is végrehajtanának Magyarországon. Felvetésünkre: megbízható befektetési terepnek tartják-e a Perzsa (Arab)-öböl menti országban hazánkat, a szakállamtitkár elmondta: most készül Ománban egy európai befektetési stratégia, amelyben Magyarország előkelő helyen szerepel. Elsősorban gabona, baromfihús és sajtfélék exportja jöhet szóba – mondta el a Világgazdaságnak Dékány András, az agrártárca szóvivője.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.