BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

8,5 százalékra nőtt a munkanélküliség Németországban

A német munkanélküliek száma februárban 63 ezer fővel immár 3,552 millióra növekedett - ez a legnagyobb havi emelkedés 2005 óta. Így a munkanélküliségi mutató már 8,5 százaléknál tart.

Igaz, még így is 66 ezerrel alacsonyabb az álláskeresők száma, mint egy évvel ezelőtt - írja a Süddeutsche Zeitung . Januárban még ennél is jobban állt a mutató, 8,3 százalékos volt a munkanélküliség.

A szezonális ingadozások kiiktatásával 40 ezerrel csökkent január-februárban a foglalkoztatottak száma; az elemzők 60 ezres visszaesésre számítottak.

Ugyan a részmunka valamelyest stabilizálta az adatokat, mindhárom fő mutató negatívan változott: "nőtt a munkanélküliség, csökkent a foglalkoztatottság és a munkaerő-kereslet is visszaesett" - kommentálta a számokat Frank-Jürgen Weise, a szövetségi munkaügyi hivatal elnökségének vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.