BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiszivárgott: vége az adómentes kedvezményeknek? A csomag pillérei

Alapvetően három reformpilléren nyugszik az a válságkezelő csomag, amelyet Gyurcsány Ferenc jelent be hétfőn a parlamentben.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a miniszterelnök az adó- illetve a szociális rendszer átalakítása mellett javaslatot tesz a nyugdíjreformra is - tudósít a Híradó.

Előrejelzések szerint 3, sőt 3,5 százalékos GDP-csökkenéssel kell számolni az idén. A kormány ennek ellenére is mindenképpen 3 százalék alatt akarja tartani a büdzsé hiányát.

A válságra reagáló stabilizációs program tartópillére az adórendszer átalakítása, e szerint a személyi jövedelemadó alsó kulcsa a mai 18-ról 19-re emelkedik, viszont a legalacsonyabban adóztatott jövedelemsáv felső határát kitolják 3 millió forintra, így közelít a rendszer az egykulcsos szisztémához, hiszen az adózók majdnem 90 százaléka ugyanazt a 19 százalékot használná majd.

Megszűnnek az adómentes kedvezmények, így a cafetéria és az üdülési csekk. Megmaradna jelenlegi formájában az ekho, az eva, nem változik az egészségügyi hozzájárulás sem.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.