BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A többség támogatja a gazdasági reformokat

Ez tűnik ki a GlobeScan szervezet és a University of Maryland 29 országban elvégzett felméréséből, amelyet a G20 csúcsértekezlethez időzítettek.

A 29 ezer válaszadó több mint 70 százaléka véli úgy, hogy jelentősen meg kell változatni a globális gazdaság irányításának módját. 62 százalék azt állítja, hogy a recesszió személyesen is sújtja és résztvevők fele szerint a krízis két évnél is tovább tart majd – összegzi a BBC az általa megrendelt felmérés eredményeit.

A felmérés szerint a globális válság a fejlődő országokat sújtotta a legkeményebben. Kenyában, Egyiptomban, a Fülöp-szigeteken és Törökországban a válaszadók több mint a fele jelezte, hogy a válság "nagymértékben" sújtotta őket, Indonéziában, Mexikóban, Nigériában és Ghánában ez az arány mintegy 40 százalék.

A gazdag országok közül Németországban a válaszadók mindössze 3 százaléka érzi jelentős mértékben a válság negatív hatását, ám az Egyesült Államokban a válaszadók 32 százaléka válaszolt igennel erre a kérdésre. Eszerint a tehetős államok közül az Egyesült Államok lakói érzik legerősebben a válság hatásait.

A G20 országok állampolgárainak jelentős része (65 százalék) támogatja a globális gazdaság változásait és csaknem ugyanennyi (62 százalék) tartja fontosnak, hogy saját országa gazdasági rendszere is változzon. A felmérés szerint a legtöbb fejlett ország lakossága támogatja a reformokat, de négy G20 tagország (India, Mexikó, Japán, Oroszország) nem tudhatja maga mögött a többség támogatását a változásokhoz.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.