BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kíméletért könyörög a bankokhoz a monoki polgármester

Szepessy Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monok község polgármestere arra kéri az ország valamennyi pénzintézetét, hogy a gazdasági válság miatt fizetésképtelenné váltakkal szemben kíméletesen, emberségesen járjanak el.

A polgármester nyílt levelében úgy fogalmazott: a pénzintézetek ne tetézzék az adósok megpróbáltatásait, "vegyék figyelembe, hogy a bajba jutott gyenge és kiszolgáltatott emberekkel szemben - akik önhibájukon kívül munkájukat elvesztették, és emiatt nem tudják hiteleiket fizetni - "semmilyen szankciót ne alkalmazzanak".

Ne tegyék fel őket BAR-listára, ne árverezzék el házaikat, ne lakoltassák ki az önhibájukon kívül fizetni nem tudó ügyfeleket, mert ezzel a hibás megoldással csak a mélyszegénységben élők, és hajléktalanok amúgy is népes táborát fogják növelni, az otthon nélkül maradt családok könnyen széteshetnek, ez pedig újabb társadalmi problémákat, feszültségeket idézhet elő - fogalmazott Szepessy Zsolt.

A polgármester a bankokat arra hívta fel, hogy hitelreklámjaikban kötelező módon hívják fel az ügyfelek figyelmét a hitelfelvétel veszélyeire, kockázataira és mellékhatásaira.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.