BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Katasztrofálisnak nevezte a gazdaság állapotát az osztrák pénzügyminiszter

Az osztrák pénzügyminiszter megfogalmazása szerint "katasztrofális adatokat" ismertetett a gazdaság állapotáról kedd délelőtt elhangzott költségvetési expozéjában.

Eszerint az államadósság összege 2013-ig a GDP 62,5 százalékáról 78,5 százalékára nő majd, és abszolút összegben 247,3 milliárd eurót ér el. Josef Pröll (ÖVP) szerint az újraeladósodás egyik fő oka a "katasztrofális gazdasági helyzet" – fogalmaz az ORF.

Emelkednek a munkanélküliség enyhítésére és a nyugdíjakra fordított kiadások, viszont az adóbevételek csökkennek, idén 3,7 milliárd euróval. Az enyhülés jelei egyelőre nem láthatók: az osztrák szövetségi kormány abból indul ki, hogy az átlagos éves munkanélküliség 2011-ben meghaladja a 300 ezer főt, és számuk csak 2013-ban kezd enyhén csökkenni.

"A tartós gazdasági élénkülésünk kiindulópontjának a felelős gazdaságpolitika" – szögezte le a néppárti pénzügyminiszter.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.