BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Németország még mélyebbre süllyedt a recesszióba

A német gazdaság még mélyebbre süllyedt a recesszióba az első negyedévben, a német központi bank (Bundesbank) hétfőn kiadott, áprilisi jelentése szerint.

"A recessziós irányzat tovább erősödött az első negyedévben", írták a hétfőn kiadott jelentés szerzői. A GDP első negyedévi alakulásáról május 15-én közli az első becslést a szövetségi statisztikai hivatal.

Elemzők és gazdaságkutató intézetek 4-7 százalék közötti GDP-csökkenést valószínűsítenek Németországnak egész évre.

Németország hazai összterméke (GDP) a tavalyi utolsó negyedévben 2,1 százalékkal csökkent az előző negyedhez képest szezonális és naptári kiigazítással, változatlan áron.

Ez volt a legnagyobb visszaesés egy negyedéven belül az ország 1990-es újraegyesítése óta, annak ellenére, hogy a foglalkoztatás a negyedik negyedévben a legnagyobb volt az újraegyesítés óta, jegyezték meg a jelentésben. A foglalkoztatottak száma 40,8 millió volt, 422 ezerrel, azaz 1 százalékkal több, mint egy évvel azelőtt. A visszaesést a korábbi években gyorsan gyarapodó beruházások, a meredeken növekvő export és a legalább stagnáló, alig emelkedő lakossági fogyasztás egyidejű csökkenésével magyarázták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.