BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lecsapnának az álegyetemekre Svédországban

Névvita. Az „egyetem” és a „főiskola” elnevezés törvényes védelméért folyamodott a stockholmi kabinethez a svéd felsőoktatást felügyelő nemzeti ügynökség (Högskoleverket). A lépést két olyan oktatási intézmény svédországi működése váltotta ki, amely úgy használja az egyetem elnevezést és ígér felsőfokú képzést a jelentkezőknek, hogy nem rendelkezik az ehhez szükséges akkreditációval.
Az ügynökség azt nehezményezi, hogy Svédországban bármilyen intézmény vagy magánszemély büntetlenül használhatja az egyetem és főiskola titulusokat engedélyezés nélkül. A Högskoleverket ezért azt kezdeményezi, hogy norvég mintára Svédországban is jogszabálylyal védjék le az elnevezéseket.
A két említett intézmény közül az egyik, az AlHuraa elsősorban a hátrányos helyzetű iraki diaszpóra tagjait célozza meg szolgáltatásaival. A másik, a magát skandináv műszaki egyetemként aposztrofáló (SUST) iskola ugyanakkor angol nyelvű „hallgatóságot” verbuvál, és kizárólag interneten elérhető. TheLocal.se

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.