BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Roncsprémium a bicikli lecseréléséhez is

Az állami autócsere-támogatáson felbuzdulva hasonló, a használt kerékpárok „leváltását” ösztönző akciót indítottak egyes német önkormányzatok.

A szövetségi kormány által bevezetett, autónként 2500 eurót ígérő programhoz képest persze ezek a próbálkozások lényegesen szerényebb keretek között mozognak.

Elsőként Mannheim városa ajánlotta fel, hogy száz bicikli erejéig 50 eurót fizet a tulajdonosoknak, ha újra cserélik azt. A hét végén pedig a Ruhr-vidéki Wittenben húsz veterán kerékpár tulajdonosa szintén 50 eurós prémiumot kapott, amiért új biciklit vásárolt az akcióban részt vevő három gyártó valamelyikétől. Utóbbi esetben a prémiumot a cégek állták, az önkormányzat csupán annyiban segített, hogy a városi ünnepség keretében rendezték meg a csereakciót.



Berlint korábban élesen kritizálta a német kerékpároslobbi, hogy a roncsautó-prémiumot nem terjesztette ki az olyan esetekre, amikor használt gépjárművét kívánná kerékpárra lecserélni valaki.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.