BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb pofont osztott ki a válság

Márciusban a vártnál sokkal nagyobb mértékben csökkent több euróövezeti ország ipari termelésének értéke. Az olasz ipar termelése 23,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól; Franciaországban ugyanez a mutató 15,5, Görögországban 5,3 százalékos mínuszt jelzett.

A vártnál rosszabb számok ismét elbizonytalanították azokat az elemzőket, akik a német iparból az elmúlt napokban érkezett biztató hírek hatására az európai gazdaság kilábalását vélték észlelni - a német ipar megrendelésállománya márciusban hét hónap óta először bővült.

A derűlátást erősíti, hogy az EU-ban és több nagy feltörekvő gazdaságban közzétett felmérések azt mutatják, a vállalatok egyre nagyobb része számít helyzete javulására a következő 12 hónapban.

Miguel Ángel Fernández Ordónez, az EKB igazgatótanácsának tagja tegnap egy szakmai fórumon úgy fogalmazott: a jelek azt mutatják, hogy az európai gazdaság számára az első negyedév volt a legrosszabb, és ezután lassan stabilizálódhat a helyzet. Az is jó hír, hogy a defláció veszélye szerinte csekély, legalábbis az euróövezetben.

Kínai siker

Eredményesek a kínai kormány gazdaságélénkítő intézkedései – közölte Ven Csia-pao miniszterelnök.

Hozzátette: az eddigi 585 milliárd dollár értékű csomagon túl további lépéseket is terveznek az év folyamán annak érdekében, hogy mielőbb kijusson az ország a gazdasági válságból.

Hozzátette: az eddigi 585 milliárd dollár értékű csomagon túl további lépéseket is terveznek az év folyamán annak érdekében, hogy mielőbb kijusson az ország a gazdasági válságból.

-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.