BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Áfaemeléseket fontolgatnak!

Németországban és Ausztriában is a bevételek növelésének kényszere motiválja az ötletelgetést.

Néhány nappal a magyar áfakulcs 20-ról 25 százalékra emelése előtt szinte követhetetlen kavalkád alakult ki Németországban és Ausztriában az áfanövelés kérdése kapcsán.

Miközben a politikusok egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal „árasztják el” a médiát, több vezető közgazdász is úgy véli, mindenképpen szükség lesz a forgalmi adó mértékének emelésére az élénkítés miatt megszaladt deficitek lefaragásához.

A kialakult helyzetre jól illik az osztrák Die Presse megjegyzése, amely szerint ha a politikusok adónövelésről szóló vitába kezdenek, akkor a hivatalos megszólalások mellett a nem hivatalos kijelentéseknek is komoly szerep jut. Németországban a pénzügyi válság miatt amúgy is nehéz helyzetet tovább bonyolítja, hogy az őszi szövetségi parlamenti választások előtt nehéz egyértelmű kijelentéseket kicsikarni a jobboldali–szociáldemokrata nagykoalíció vezetőiből.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.