BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kukoricát vegyenek! Az intervenciós árnál olcsóbban adja az EU a magyar kukoricát

Évek óta raktárban lévő magyar kukoricakészletet kínál eladásra az Európai Unió.

16 ezer tonna, többnyire még 2004-2005-ös betakarításból származó kukoricára várnak - az intervenciós árnál minden bizonnyal alacsonyabb - ajánlatokat, mostantól egészen december közepéig.

A lap tájékoztatásából kiderül, hogy a készletet egyfelől azért dobják piacra, mert tavaly szeptember óta a piaci szereplők nem tettek intervenciós áron több ajánlatot a 2,23 millió tonnás uniós intervenciós készletet alkotó, az előző évi betakarításból származó kukoricára.

"A magyar intervenciós hivatal birtokában lévő, a 2007/2008-as idénynél korábban betakarított kukorica régóta tartó tárolása és a magyar piacon jelenleg tapasztalható árak olyan rendkívüli körülmények, amelyek indokolttá teszik a 2007-2008-as idénynél korábban betakarított kukoricának az intervenciós árnál alacsonyabb árú értékesítésére a különleges ajánlattételi felhívás megnyitását" - fogalmazott a rendeletben az Európai Bizottság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.