BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elárverezett lakások: APEH-vizsgálatot kér az MSZP

Az adóhatóságtól és az adatvédelmi biztostól kér vizsgálatot az MSZP azokkal a pénzügyi szolgáltatókkal kapcsolatban, amelyek sajtóhírek szerint eleve azzal a céllal adnak hitelt, hogy később megszerezzék az adós ingatlanát.

Az APEH-nek meg kellene vizsgálnia azokat a cégeket, amelyek megveszik, majd néhány napon belül továbbadják a bedőlt  hitel miatt eladott vagy elárverezett lakásokat - mondta pénteki  budapesti sajtótájékoztatóján Török Zsolt szocialista országgyűlési  képviselő. Ezek a cégek sajtóhírek szerint sok esetben kapcsolatban  állnak azzal a pénzügyi szolgáltatóval, amely korábban hitelt adott  az ingatlanra - tette hozzá.

Azt mondta: a sajtóban megjelent hírek alapján a pénzügyi  szolgáltatók vezetői ellen vagyonosodási vizsgálatot kellene  indítani, mert néhány hónapos hitelezési tevékenység után a régit  bezárják és új néven alapítanak céget, de a cél ugyanaz, az ügyfelek  szándékos megkárosítása - számol be a szoljon.hu az MTI alapján.



Az MSZP az adatvédelmi biztostól azt kéri, vizsgálja meg, hogyan  kerülhettek nyilvánosságra olyan adósok személyes adatai, akiknél  számítani lehet arra, hogy bedől a hitelük. Török Zsolt az  interneten és újságban is látott ilyen táblázatot. Szerinte ki  kellene derülnie, hogy ez kinek a felelőssége, és okoztak-e kárt,  akik nyilvánosságra hozták a személyes adatokat.

Török Zsolt kitért arra: az ilyen ügyekben egyrészt a civil  szervetek segíthetnek, másrészt az állam, azzal, hogy törvényeket  hoz a kisemberek védelmében. Ide sorolta például a Pénzügyi  Szervezetek Állami Felügyeletének megerősített fogyasztóvédelmi  jogkörét, illetve a lakáshitelesek megsegítéséért alkotott törvényt.

A szocialista politikus sajnálatosnak nevezte, hogy miközben a  törvény parlamenti szavazásakor a Fidesz képviselői nem voltak  jelen, a legnagyobb ellenzéki párt kritizálja az MSZP-t a  lakáshitelesek miatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.