BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

India magasabb sebességre kapcsol

Az indiai kormány által közzétett éves költségvetés rögzíti, hogy az ország "a lehető leghamarabb" vissza akar térni az évi 9 százalékos gazdasági növekedéshez.

Pranab Mukherjee pénzügyminiszter jelezte, hogy a jelenlegi költségvetési évre 6,7 százalékos növekedés tervez a kormány. Mint arról a BBC beszámol, a miniszter szerint már mutatkoznak jelei a belföldi ipar újraélénkülésének, és az utóbbi hónapokban a külföldi befektetők is visszatértek az indiai piacra.

"A tavaly szeptemberben kezdődött globális pénzügyi válság óta eltelt két legrosszabb negyedévet vélhetően már magunk mögött tudjuk - fejtegette az indiai pénzügyminiszter. A miniszter szerint az első számú feladata a lehető leggyorsabban visszatérni a 9 százalékos éves GDP növekedéshez. A második kihívásnak Mukherjee az inkluzív fejlesztés kiszélesítését és elmélyítését nevezte.

A kormány a városi szegénytelepek felszámolására és a munkahelyteremtésre koncentrál.  A miniszter közlése szerint felgyorsítják az infrastruktúra fejlesztést és az árvíz elleni védekezést szolgáló létesítmények kiépítését.

A pénzügyminiszter úgy fogalmazott: elképzelhető, hogy a 2008 szeptemberében kezdődő válság két legrosszabb negyedévén már túlesett az ország.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.