BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Levegőhöz jutottak az építők

Kiugró júniust tudhat maga mögött a hazai építőipar: három és fél éve nem látott – 15,9 százalékos – emelkedést mutatott a termelés. Sajnos ezt részben technikai hatások – az alacsony viszonyítási alap, illetve a júliusi áfaemelés – okozhatták.

Valódi fellendülés csak a nagyrészt az EU által finanszírozott állami infrastruktúra-bővítő beruházások terén látható. Ez azonban önmagában még nem tudja kilendíteni a holtpontról a szektort.

A mostani emelkedés nem azonnal hat a lakáspiacra, és szakértők szerint nem is tükrözi az igazi tendenciákat. A fejlesztők nem gyorsítják nagyobb projektjeiket, inkább igyekeznek megszabadulni felhalmozott eladatlan lakásaiktól.

Az építőipari szektorból már érkeznek kedvező hírek is: a vártnál jobb eredményeket ért el a Wienerberger építőanyag-gyártó vállalat az első fél évben, ám veszteségei még így is tetemesek.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.