BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Uniós pénz a felvilágosításra

Az Európai Unió, illetve az Európai Szociális Alap 64 millió forintos támogatásával 15 hónapos fogyasztóvédelmi felvilágosító programot indít az egri székhelyű Közép-európai Fogyasztóvédelmi Egyesület (KEFE) - közölte Kiss Attila, az egyesület ügyvezető elnöke hétfőn Egerben sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a program legfőbb célkitűzése az általános, illetve középiskolás diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek bővítése.

Ennek érdekében továbbképzést tartanak fogyasztóvédelmi szakemberek számára, illetve oktatási segédanyagot dolgoznak ki. Mindezt internetes honlap is segíti majd. Ez utóbbin nem csupán az oktatáshoz kapcsolódó, hanem a felnőttek fogyasztóvédelmi felkészültségét segítő információkat is elhelyeznek. Emellett fogyasztóvédelmi ismereteket nyújtó lakossági fórumokat rendeznek.

Pintér István az Észak-magyarországi Regionális Fogyasztóvédelmi Igazgatóság vezetője a sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az igazgatóság támogatásával az idén immár harmadszor indul posztgraduális élelmiszer-ellenőrzési, illetve fogyasztóvédelmi képzés az egri főiskolán.

Tapasztalataik szerint az eddig végzett szakemberek keresettek a munkaerőpiacon - tette hozzá Pintér István.

A fogyasztóvédelmi ismeretek oktatását két egri intézményben, a Szent Lőrinc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskolában, illetve az Arany János Általános Iskolában indítják.

A KEFE mintegy 70 belföldi magánszemélyt, intézményt és céget tömörít, partneri együttműködést kötött cseh, osztrák és szlovák szakhatóságokkal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.