BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

APEH: felére csökkent a vállalkozások nyeresége

A kettős könyvvezetést folytató vállalkozások 2.629,6 milliárd forint adózás előtti nyereséget értek el 2008-ban, alig több mint felét az előző évinek az APEH társasági adóbevallásokból készített gyorsjelentése szerint.

Mogyorósiné Gábor Hajnalka elnökhelyettes az adóhatóság szerdai budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a vállalkozások a gazdasági válság hatásait költségracionalizálással próbálták kivédeni, de az üzemi eredmény jelentős, 39,1 százalékos növekedése sem tudta ellensúlyozni a pénzügyi és rendkívüli eredmény jelentős, több mint 3.328 milliárd forintos csökkenését.

Miközben minden vállalati kategóriában csökkent az adózás előtti nyereség, nagyon jelentősen növekedett a veszteség tömege.

A legnagyobb - csaknem négyszeres - mértékű veszteségnövekedés a nagyvállalatoknál volt, míg a mikro- és középvállalkozásoknál a duplájára nőtt a veszteség.

A kisvállalkozásoknál pedig mintegy 30 százalékkal emelkedett a veszteség az előző évihez képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.