BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai: 2011-ben már 3-4 százalék lesz a növekedés

Az MSZP választmányi üléséről Simon Gábor a testület elnöke és a miniszterelnök számolt be.

Simon Gábor, az MSZP választmányánakelnöke a testület ülése közben tájékoztatta a sajtót, hogy a tény, mely szerint a közszolgálati televízióban ma reggel már elmaradt a Napkelte sugárzása, minősíthetetlen, elfogadhatatlan, politikailag nem korrekt. Méltánytalan lépés a csatorna vezetőségétől saját átmentésük érdekében.
 
Bajnai Gordon miniszterelnök értékelése szerint amerikai útjának tapasztalatait is. Mint mondta, mind befektetői, mind politikai oldalról elismerik Magyarország a válság leküzdésére tett intézkedéseit, és az az egyöntetű vélemény, hogy hazánk jól teljesített, s ezért érdemes nálunk befektetni - olvasható a szocialisták honlapján.

A finanszírozhatóság érdekében ki kell alakítani az ország egyensúlyát. Ehhez gazdasági stabilitásra, minél több munkahelyre és bizalomra van szükség. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2011-re 3-4 százalékos lesz a gazdasági növekedés. a kormányfő szerint ennek alapja a mostani költségvetés.
 
Hasonló kockázati tényező a társadalmi válság, különös tekintettel a lakáshitelesekre, a romákra és a bűnbakkeresésre, ami nacionalizmust szül. A kormányfő felhívta a figyelmet a protekcionista gazdaságpolitikára is, amelyet mindenképpen meg kell akadályozni. Mindezeket a rend és a közbiztonság megerősítésével lehet elérni.
 
Bajnai Gordon kiemelte: a lakosság érdekeit szolgálja, hogy a szigorú költségvetés ellenére a költségvetés adócsökkentéssel számol, és azt is, hogy a távhő díjának mérséklésével a családok átlagosan évi 40 ezer forintot takarítanak meg.
 
A párt parlamentjének elnöke hangsúlyozta: a választmány tagsága egyetértett a válságkezelés lépéseivel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.