BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A sukorói telekügylet felmondását kezdeményezi a PM

Bírósághoz fordul szerdán a Pénzügyminisztérium, hogy kezdeményezze a sukorói telekcsere-ügyletről szóló szerződés felmondását - értesült az Index.

Feltehetően szerdán jelenti be Oszkó Péter pénzügyminiszter, hogy a bíróságnál kezdeményezik annak a telekcseréről szóló szerződésnek a felmondását, amit a Sukoróra tervezett King''s City kaszinóváros létrehozásához kötöttek - írja az Index.

2008. július 30-án a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) ingatlancseréről szóló szerződést írt alá egy magánszeméllyel, Joav Blummal, a magyar állam így egy Sukoró külterületén, a Velencei-tó partján lévő 70 hektáros ingatlanért két gyümölcsös tulajdonjogát szerezte meg, az egyik Albertirsán, a másik a Pilisen található.

A központi nyomozó főügyészség szerint a telekcserébe bevont két Pest megyei ingatlan értéke majdnem 600 millió forinttal kevesebb, mint amennyire a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő értékbecslője értékelte.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.