BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai: a következő kormányak folytatnia kell a józan észre alapuló gazdaságpolitikát

Magyarországon az elmúlt évtizedben rendre elmaradtak a szükséges reformok, mert a politika a konfliktusok vállalása helyett inkább kompromisszumokra törekedett - mondta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) londoni székhelyén tartott pénteki előadásában a magyar kormányfő, aki szerint már mutatkoznak a konszolidációs intézkedések eredményei.

Bajnai Gordon gazdasági szakembereknek és elemzőknek tartott helyzetismertetésében elmondta: Magyarország két év leforgása alatt a GDP-érték 5 százalékának megfelelő államháztartási korrekciót hajt végre, recesszió közepette.

A miniszterelnök megerősítette azt a kormányzati előrejelzést, hogy a magyar gazdaság teljesítménye az idén 6,7 százalékkal, jövőre 0,9 százalékkal csökken.

Az eddigi konszolidációs erőfeszítések eredményeiről szólva kiemelte, hogy a forint április óta csaknem 15 százalékot erősödött. Hozzátette: a következő kormánynak is folytatnia kell a józan észre alapuló gazdaságpolitikát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.