BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Magyar siker: EU-díj a zöld tárcának

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium „Az év európai uniós környezet- és természetvédelmi kommunikációs kampánya” versenyt.

A zöldtárca a biológiai sokféleség védelme témakörében, a „Nálatok nőnek-e még égig érő paszulyok?” című meseíró pályázattal és a hozzá kapcsolódó „Biológiai Sokféleség Hétvége” rendezvénnyel pályázott a cím elnyerésére.

Az Európai Bizottság versenyébe az idén különböző kommunikációs kampányokkal, kezdeményezésekkel nevezhettek be az unió tagállamai. A döntőt szeptember végén tartották, ahol a hat legjobb pályázat (Magyarország, Belgium, Franciaország, Litvánia, Svédország, Nagy-Britannia) bemutatása után a résztvevő országok szavazatai alapján választották ki a nyertest.

Az európai szakértők a magyar kampány legötletesebb elemének a „Nálatok nőnek-e még égigérő paszulyok?” című országos meseíró pályázatot tartották, amellyel a zöldtárca a mezőgazdasági növények sokféleségének jelentőségére, így a táplálékként szolgáló növények változatosságának csökkenésére hívta fel az emberek figyelmét. A pályázatra beérkezett legszebb alkotásokból kétkötetes, illusztrált mesekönyv született.

A magyar nyertes kampány jövőre júniusban Brüsszelben is megjelenik majd az Európai Unió „Zöld Hetén”, amelyen a 2010-es Biológiai Sokféleség Világéve kapcsán az élővilág sokszínűsége lesz a figyelem középpontjában.

Magyarország és a zöldtárca már másodszor nyerte el az első helyet. Három éve, 2006-ban az első versenyen a környezetvédelmi minisztérium „Dobja be mindenki a magáét!” szelektív hulladékgyűjtési kampánya lett az első.

A tárca biodiverzitás osztálya a díj elnyerése után tovább folytatja munkáját. „Üzenj a világnak – a biológiai sokféleség jegyében!” címmel képeslaptervező ifjúsági versenyt hirdetett, amelyre október 21-ig lehet pályázni. Részletek a http://biodiv.kvvm.hu/ oldalon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.