BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rosszabb, mint gondolták – 9,8 százalékos a munkanélküliség az USA-ban

Szeptemberben a vártnál jóval több, 263 ezer állás szűnt meg az Egyesült Államokban. A munkanélküliségi arány ezzel 9,8 százalékosra emelkedett és nem valószínű, hogy a helyzet a közeljövőben javulni fog.

Az eddig adatok kapcsán az elemzők abban reménykedtek, hogy az elmúlt hónapban mindössze 175 ezerrel csökkent az állások száma az Egyesült Államokban.

A most nyilvánosságra hozott adat azonban ennél sokkal rosszabb képet mutat. A Munkaügyi Minisztérium mai közlése szerint szeptemberben 265 ezerrel nőtt a munkanélküliek száma, az állástalanok aránya ezzel elérte a 9.8 százalékot – tudósít a New York Times.

Jelenleg 15,1 millió fő keres munkát a tengerentúlon, az elemzők szerint a történelmi magasságokhoz közelítő munkanélküliségi arány az év végéig fennmarad, sőt, a helyzet talán a jövő évben sem javul.

A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Képviselőház nemrég fogadott el egy törvényt, amely újabb 13 héttel hosszabbítja meg a segélyezési jogosultságot. A munkanélküliek mintegy 52 százaléka már nem kaphat állami támogatást. A Szenátus elé olyan jogszabály is került, amely csak a legrászorultabbak számára engedélyezné a segélyezési idő meghosszabbítását.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.