BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Amibe az amerikaiak egyszer belevágnak...."

Az amerikai valóságba adottt a napokban "bennfentes pillantást" az osztrák export egynegyedét nyújtó Felső-Ausztria üzletemberei előtt az ORF osztrák rádió és tévé washingtoni irodájának vezetője.

Hanno Settele - a linzi Wirtschaft tudósitása szerint - a saját erejébe vetett bizalomra mint amerikai erényre utalva kiemelte: ha van egy olyan ország, amely erősebben kerül ki egy válságból, akkor azt az Egyesült Államoknak hívják."

A háromszázmilliós piac továbbra is értékes lesz az osztrák exportőrök számára, például az úgynevezett ''tiszta technológia terén". Ám gyorsan kell cselekedni - figyelmeztetett Settele.

Ugyanis az Egyesült Államok, ahogy bejelentette, hogy dollármilliárdokat fordít majd a környezetvédelmi és az energiaszektor fejelsztésébe, hogy gyorsan behozza a lemaradást. Ehhez megvan a k+f potenciálja.

"Amihez  az amerikaiak egyszer nekikezdenek, azt meg is csinálják"- összegzett az ORF washingtoni irodájának vezetője.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.