BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amerikai egészségügyi reform: összefésülik a terveket

Az Egyesült Államok kongresszusában megkezdődött az egészségügyi reform képviselőházi és szenátusi verziójának összefésülése.

A demokraták reményei szerint a törvényhozás két háza heteken belül áldását adhatja a végső változatra, amelyet Barack Obama elnök így akár már az ország helyzetét értékelő, januárban vagy február elején esedékes éves beszéde előtt aláírhat.

A kulcsfontosságú reform gyors elfogadása már csak azért is fontos lenne a kormányzó párt számára, hogy a törvényhozók a novemberi kongresszusi választásokig egyéb fontos kérdésekre is megoldást találhassanak. Ezek közé tartozik a munkanélküliség leszorítása vagy a karácsonyi repülőgépes merényletkísérlet után ismét előtérbe került biztonsági aggályok kezelése.

A novemberben a képviselőházban és decemberben a szenátusban elfogadott egészségügyi reformervezet fő célja egyaránt a költségek növekedésének megfékezése és a biztosítotti kör szélesítése. A két változat azonban jelentős eltéréseket is tartalmaz.

A legfontosabb, hogy a képviselőház egy állami egészségbiztosítási program felállításáról is rendelkezne, míg a szenátus nem támasztana ilyen jellegű versenyt a magán társaságoknak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.