BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

EB: Maradhatnak a magyar adókedvezmények!

Az Európai Bizottság jóváhagyta a közlekedési koordináció adókedvezményekkel történő magyarországi támogatását

Az Európai Bizottság a mai napon úgy döntött, hogy nem emel kifogást Magyarország azon határozatával kapcsolatban, amelyben az a vasúti és belvízi szállítás számára jövedékiadó-mentességet biztosít, illetve jövedékiadó-visszatérítést tesz lehetővé –derül ki a Bizottság közleményéből. Ennek az intézkedésnek a célja az említett szállítási módok használatának előmozdítása, illetve a közlekedési ágazat által kibocsátott szennyezés és más externális költségek csökkentése.

 

 

Magyarország jövedékiadó-mentességet biztosít, illetve adóvisszatérítést tesz lehetővé a belvízi hajózásban felhasznált üzemanyagra, és adómentességet biztosít a vasúti szállításban felhasznált üzemanyagra vonatkozóan. A közlemény szerint az intézkedések összhangban állnak az energia adóztatásáról szóló irányelv rendelkezéseivel. A szóban forgó jóváhagyás a 2017. április 30-ig terjedő időszakra vonatkozik.

 

A vasúti és a belvízi szállítás a közúti szállításnál sokkal kevesebb externális költséget okoz mind a balesetek, mind az éghajlatváltozás és a légszennyezés szempontjából. Jelentős tartalékkapacitásuk révén ezek a szállítási módok szerepet játszhatnak a közúthálózat túlzsúfolt részeinek forgalmi tehermentesítésében is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.