BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó évre számít a német kormány

A német szövetségi kormány 2010-ben erőteljes munkaerőpiacra számit, amelyet nem jellemeznek drámai kudarcok - jelenti az N24 hírtévé a Spiegel információira hivatkozva.

Eszerint Németországban a keresőfoglalkozást űzők száma idén meghaladja a 40 milliót, a munkanélküliek átlagos száma pedig 4 millió alatt marad. A szövetségi kormány várhatóan emelni fogja a gazdasági növekedésre vonatkozó prognózisát.

A ráta – amely Rainer Brüderle gazdasági miniszter szakértőinek a kiindulópontja – 1,5 százalék. Eddig a kormány erre az évre a GDP 1,2 százalékos növekedését prognosztizálta. A Spiegel szerint az IMF erre az évre a német GDP 1,4 százalékos növekedését jósolja. E növekedés tetemesnek tűnik, hiszen az IMF a korábbi prognózisaiban 0,3 százalékból indult ki.

Az N24 szerint valamennyi vezető közgazdász a német gazdaság erőteljesebb fellendülésével számol. A BGA külkereskedelmi szövetség például közel 3 százalékos növekedést is lehetségesnek tart. A német szövetségi kormány január végén teszi közzé újabb becslését éves gazdasági jelentésében.  

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.