BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megerősített budapesti hitelminősítés

Nem változtatott Budapest eddigi adóskockázati besorolásán, vagyis megerősítette a korábbi BBB–/A3 minősítését, stabil kilátással a Standard & Poor’s – tudta meg a Világgazdaság.

A hitelminősítő intézet értékelése szerint a gazdasági válság ellenére a főváros pénzügyi teljesítménye megnyugtató, jó az adósság- és készpénzmenedzsment, jó a tervezés és megfelelő a likviditás.
Pozitívumként értékelték, hogy a város adósságállományának 59 százaléka államilag garantált. A minősítő azt is kiemelte, hogy Budapest működési eredménye – a működési bevételek és kiadások különbözete – 2009-ben 15,9 százalékos volt.
A pozitív tényezők mellett a jelentés felhívja a figyelmet olyan kockázatokra, mint hogy Budapest is ki van téve az országban tapasztalható gazdasági válság negatív hatásainak, miközben a helyi önkormányzati szabályozásnak köszönhetően hiányzik a pénzügyi rugalmasság. A hitelminősítő továbbra is kockázati tényezőként említi a BKV finanszírozását érintő nehézségeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.