BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

OECD: idén már jön a kilábalás Magyarországon

A magyar gazdaság az idén, az év előrehaladtával már kilábal a recesszióból, s a GDP minden bizonnyal jobban alakul, mint ahogy a tavaly novemberi 1 százalékos visszaesést valószínűsítő prognózisban szerepel - válaszolta a Világgazdaság kérdésére Pierre Beynet, az OECD közgazdasági főosztályának szakértője.

Hozzátette: egy-két hónapon belül várható a tavaly novemberi OECD-előrejelzés felülvizsgálata, amelyben az szerepel még, hogy az idén 1 százalékkal csökkenhet, jövőre 3,1 százalékkal nőhet a bruttó hazai termék (GDP) Magyarországon. 

Az OECD csütörtökön bemutatott novemberi adatokon alapuló országjelentése egyben rögzítzi, hogy a fenntartható gazdasági növekedés helyreállításához döntő jelentőségű strukturális reformok kellenek.

A jelentést bemutató budapesti sajtótájékoztatón kiadott tanulmány alapján Magyarországon a nemzetközi szervezetektől kapott hitelcsomag ellenére feszes gazdaságpolitikát kell folytatni.

Az OECD szerint fontos volt, hogy megszületett a fiskális felelősségről szóló törvény az államháztartás gazdálkodásával kapcsolatban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.