BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Danske Bank: Tartani kell a költségvetési szigort Magyarországon

Nem jelent meglepetést a piacok számára a Fidesz győzelme, és rövid távon aligha gyakorol rájuk jelentős hatást - írja a Danske Bank elemzése.

Az anyagot készítő vezető közgazdász, Lars Christensen szerint a Jobbik erős szereplése és a liberális értékrendet követő pártok gyenge szereplése elvben aggaszthatná a befektetőket. Ugyanakkor a Fidesz nagyarányú fölénye lehetőséget ad a pártnak arra, hogy mások bevonása nélkül kormányozzon, és ez megnyugtathatja a kedélyeket. Emiatt a választások rövid távú piaci hatását semlegesnek minősíti a dán bank.

Hosszabb távon a magyar piacok teljesítménye szempontjából kulcsfontosságú kérdés lesz az, hogy a Fidesz a pártra hagyományosan jellemző szabad piaci, fiskális konzervatív irányvonalat fogja-e követni, vagy az elmúlt években, ellenzéki pozícióban szorgalmazott populistább hozzáállás kerül fölénybe - írja a Danske Bank.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.