BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Engedékenynek bizonyulhat a valutaalap

Valószínűsíthető az új magyar kormány részéről az államháztartási hiánycél valamelyes emelése, de csak a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások eredményeként – áll londoni felzárkózó piaci elemzők kiadott legújabb helyzetértékelésében, amely szerint a Fidesz-kormány sem készül költségvetési lazításra.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének szakértői a múlt héten, az első választási forduló után Budapesten tájékozódtak, és erről Londonban kiadott részletes beszámolójukban azt írták: megbeszéléseiken „széles körű megerősítést” nyert az a nézetük, hogy a Fidesz érti a valutaalappal folytatandó együttműködés fontosságát.
A Morgan Stanley elemzői szerint a Fidesz reformterveket fog benyújtani egy olyan hiánycél meghatározásáért cserébe, amely kevésbé kedvezőtlen a növekedési kilátásokra – írja az MTI-Eco. Ez nagyon különbözik a nyílt költségvetési lazítástól – áll az elemzésben, amely 5 százalék körüli szintre emelt idei GDP-arányos hiánycélt valószínűsít. VG

VG-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.